• Головна
  • Блог
  • Як влітку економити електроенергію під час використання кондиціонера

Як влітку економити електроенергію під час використання кондиціонера

23.06.2022
Як влітку економити електроенергію під час використання кондиціонера

Як влітку економити електроенергію під час використання кондиціонера

Коли настає літня спека, кондиціонер легко допоможе створити комфортну температуру у приміщенні. Але як при цьому не розоритися, оплачуючи рахунки за електрику? Ми зібрали кілька «лайфхаків», які дозволять заощадити.

Якщо ви збираєтеся купити кондиціонер, зверніть увагу на інверторні моделі. При покупці таке обладнання коштує дорожче, але згодом допоможе заощаджувати. Такі кондиціонери не вимикаються при досягненні встановленої температури, а переходять у режим зниженої потужності. Тим самим ефективніше справляються зі спекою та споживають менше електроенергії.

При увімкнутому кондиціонері вікна та двері слід тримати повністю закритими, щоб не охолоджувати повітря на вулиці за власний рахунок.

Для створення в квартирі прохолоди та економії на роботі кондиціонера можна встановити жалюзі, блекаут ролети або заклеїти вікна спеціальною плівкою, що відображає світло та тепло.

Часте вологе прибирання додатково охолоджує приміщення, відповідно включати кондиціонер можна рідше.

Якщо ваше обладнання має функції типу «Еко» і «Sleep», рекомендуємо до них придивитися. Зокрема, функція «Sleep» на ніч переводить кондиціонер у режим зниженого шуму та зниженої витрати електрики.

При нижчій температурі в приміщенні можна зменшити витрати електроенергії іншими приладами. Холодильник, наприклад, може споживати вдвічі більше електрики за температури понад 30 градусів.

Також варто звернути увагу на «нічний тариф» та включати найенергоємніші прилади з 23:00 до 7:00 ранку. У цей час оплата за світло вдвічі нижча.

Коментарі: 0
Увійдіть або Зареєструйтесь щоб залишити коментар
google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0