Конопляне борошно - незаслужено забутий продукт
Фільтр
Украина
Пошук по обраній країні
Пошук по обраній країні
  • Вінницька область
  • Волинська область
  • Дніпропетровська область
  • Донецька область
  • Житомирська область
  • Закарпатська область
  • Запорізька область
  • Івано-Франківська область
  • Київська область
  • Кіровоградська область
  • Крим
  • Луганська область
  • Львівська область
  • Миколаївська область
  • Одеська область
  • Полтавська область
  • Рівненська область
  • Сумська область
  • Тернопільська область
  • Харківська область
  • Херсонська область
  • Хмельницька область
  • Черкаська область
  • Чернігівська область
  • Чернівецька область
Київська область
Шукати по обраному регіону
Шукати по обраному регіону
  • Баришівка
  • Біла Церква
  • Березань
  • Богуслав
  • Бориспіль
  • Бородянка
  • Боярка
  • Бровари
  • Буча
  • Васильків
  • Вишневе
  • Володарка
  • Вишгород
  • Глеваха
  • Гостомель
  • Іванків
  • Ірпінь
  • Кагарлик
  • Київ
  • Коцюбинське
  • Макарів
  • Миронівка
  • Обухів
  • Переяслав-Хмельницкий
  • Прип'ять
  • Рокитне
  • Ржищів
  • Сквира
  • Славутич
  • Тараща
  • Тетіїв
  • Узин
  • Українка
  • Фастів
  • Чорнобиль
  • Яготин

Конопляне борошно - незаслужено забутий продукт

№659280
Створено: 6 травня 2018
Конопляне борошно - незаслужено забутий продукт Київ - зображення 1
Всім знайома порада древньогрецького філософа Сократа " Їсти, щоб жити, а не жити, щоб їсти". Цей постулат відображає біологічну сторону харчування: їжа поставляє незамінні речовини - такі, які, або зовсім не утворюються в організмі людини, або утворюються в дуже малих кількостях.​ Виходячи з цього, сучасна освічена людина повинна додержуватись принципів раціонального харчування. Тому компанія "Агроснаб ТМ "Фільварок" пропонує на ринок конопляне борошно ( ТУ У 10.6-39319344-001:2014). Продукт давно використовуваний, але в останні часи незаслужено забутий, а даремно. Бо конопляне борошно - унікальне, а унікальность в тому, що в ньому є хлорофіл, який вважається аналогом гемоглобіну людини.
Молекула хлорофілу практично ідентична з молекулою гемоглобіну. Схожість їх хімічних властивостей пояснює дію хлорофілу на організм людини, вона схожа до дії гемоглобіну. Звідси корисні властивості хлорофілу - насиченість нашої крові киснем і пришвидчення азотистого обміну.
Тому борошно коноплі є прекрасним натуральним засобом для відновлення складу крові. Продукт має вміст: вітаміни і необхідні організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій. Харчові волокна допомагають нормалізації дії шлунково-кишкового тракту, мають противогельмінтною властивістю. Вироблене нами борошно має приємний смак і ледь відчутний горіховий аромат. Це однорідна сипуча маса, що має ряд технологічних властивостей, що дає можливість використовувати конопляне борошно як добавку-збагачувач для різноманітних харчових продуктів.
Так, при використанні в традиційному затяжному печиві, продукт отримує оригінальні смакові якості без введення штучних ароматизаторів, крім того, добавка конопляного борошна діє як натуральний розпушувач тіста. При виробництві цукерок конопляне борошно можна використовувати як замінник горіхів ( в тому числі арахіса). Також можна використовувати у виробництві халви, рахат-лукума, щербета, або як наповнювач при виробництві глазурі. Позитивно оцінені зразки плавненого сиру з добавкою конопляного борошна. Відділом аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів НААНУ під керівництвом досвідченого технолога Білої Наталії іванівни проводились дослідження можливості застосування конопляного борошна у виробництві хліба підвищенної харчової цінності. Встановлено позитивний вплив на відновлення мінеральної цінності хліба. Із макроелементів в дослідних зразках хліба міститься більше кальція (в 2,5 раза), фосфора (в 2 раза), магнія (в 1,8 раза), із мікроелементів (на 51,8%). Використання конопляного борошна дозволяє отримати хліб підвищенної харчової цінності, так як в ньому збільшується вміст білків, вміст жирів і вміст клетчатки. Технологія виробництва хліба з конопляного борошна дозволяє скоротить час растойки заготовок, скоротити час випікання і пом"якшити час термообробки. Кислотність такого хліба також знижена порівняно з контролем.
№659280
Створено: 6 травня 2018
Вадим.
Був онлайн 19 грудня 11:48
Торг
Написати Контакти
Вадим.
Був онлайн 19 грудня 11:48
Ви хочете, щоб більше людей побачили це оголошення?
Просувати оголошення
Догори