Об'єм 0,400 л Матеріал мідь Матеріал ручки дерево Досі багато людей вважають за краще готувати каву так, як це робили ще араби - варити у спеціальній посудині, яка називається турка (по-іншому джезва чи ібрик). Вона виглядає як маленька каструлька з довгою дерев'яною ручкою і горлом, що звужується догори. Традиційний матеріал для виготовлення самої турки мідь. але невеликий за обсягом посуду, тому краще використовувати невелику турку на 2-3 чашки. Об'єм 400 мл. Кавоварки (Турки) виготовлені за унікальною технологією з листової міді марки М1М (М2М) завтовшки 1мм. Корпус з'єднуються з денцем методом припою. Після, наноситься малюнок по всьому колу корпусу. Внутрішня поверхня турків покривається харчовим оловом товщиною 9-12мкм. Верхня поверхня кавоварок покривається напиленням нікелю. Нікель є жароміцним металом і не дозволяє при експлуатації кавоварки (турки) окислятися і тьмяніти. Кавоварки можна використовувати на газових, електричних та склокерамічних плитах. Кавоварка витримує температуру 180С (градусів) без вмісту всередині рідини. Вона не лопне і не розіб'ється, її легко мити та чистити. Матеріалом для виробництва турків (джезв) може бути срібло, мідь, кераміка, сталь… Найбільш популярні – мідні турки, оскільки мідь має рівномірну теплопровідність. А сама турка за визначенням передбачає вузьку шийку, що для приготування кави дуже важливо. Обов'язково також наявність спеціального внутрішнього покриття з харчового олова. Сама причина популярності приготування кави в турці криється в принципі перевіреного поколіннями способу: у вузькій горловині судини мелений кавовий порошок перешкоджає виходу ароматичних речовин та кофеїну. < li>Тому напій зберігає весь букет обсмажених кавових зерен. Турки зовні покриті нікелем, довгий час не тьмяніють, і простіші в чистці (досить просто помити).