Сіль для морського акваріуму

11.11.2022
Сіль для морського акваріуму

Сіль для морського акваріуму

Сіль для морського акваріума — ключовий елемент, що відіграє роль джерела кальцію, магнію та інших мінералів та макроелементів, необхідних для життєзабезпечення мешканців акваріума. Підібрати сіль для морського акваріума ви можете самостійно або за допомогою спеціаліста, який запропонує продукт, що підходить для конкретного типу акваріума, його біологічних параметрів. Особливо уважно стоїть питання вибору сольової суміші для власників рифових і змішаних акваріумів, оскільки різні типи коралів мають різні потреби. Наприклад, SPS коралам потрібна менша лужність, ніж LPS коралам. Рибні та FOWLR акваріуми менш вимогливі до хімічного складу воду, і ви можете купити морську сіль для акваріума, виходячи з її характеристик, наданих виробником.

На що варто звернути увагу під час вибору акваріумної солі?

Виробники сольових сумішей намагаються максимально підібрати склад кожного типу акваріума. Розрізняють видобуту та синтетичну морську сіль для акваріумів. Сіль, що видобувається, отримана з природних відкладень. Синтетична ж отримана штучним шляхом, але при цьому жодним чином не поступається своїми характеристиками натуральною.

У будь-якому випадку важливими параметрами є:

кальцій — ключовий компонент для біомінералізації коралів — формування та зростання їх скелетів;

лужність (врівноважує кислотність — рН). Відіграє також важливу роль у розвитку коралів. Кальцій та лужність взаємозалежні, оскільки кальцій знижує рівень лужності. Дотримання балансу дуже важливо. У готових сумішах та розчинах співвідношення вже підібране виробником спочатку. Вам потрібно відкоригувати дозування під свій акваріум;

магній — каталізатор, що допомагає взаємодіяти кальцію, лугу та іншим елементам між собою. При нестачі магнію корали «хворіють».

Інтернет-магазин «Морський» пропонує широкий асортимент солей для морських акваріумів. Протягом багатьох років фахівці компанії на практичному досвіді переконалися як продукція окремих брендів, що дозволяє сміливо їх рекомендувати та застосовувати для морських акваріумів клієнтів.

Так, наприклад, сіль для морських акваріумів Tropic Marin — відомого в Європі та світі бренду, є однією з найкращих. Правильно підібраний склад робить даний продукт безпечним і ефективним для морських акваріумів, а також вважається професійним. Бюджетний, але при цьому якісний продукт, що містить усі необхідні мікро- та макроелементи, необхідні для екосистеми. Red Sea Coral Pro – видобута, а це означає, натуральна морська сіль, отримана з дна Червоного Моря. Професійний продукт преміум-класу, склад якого є максимально наближеним до природних показників.

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0