• Главная
  • Блог
  • Як почати торгувати криптовалютою на споті: основні інструменти

Як почати торгувати криптовалютою на споті: основні інструменти

01.08.2023
Як почати торгувати криптовалютою на споті: основні інструменти

Як почати торгувати криптовалютою на споті: основні інструменти

Спосіб торгівлі на криптовалютних біржах схожий з трейдингом на класичних біржах. Не треба зупинятися лише на одній торговій парі, наприклад, BTC/USDT. Варто розглянути також специфічні по типу SOL/USDT. Один із класичних варіантів, який використовують як новачки, так і професіонали – спотова торгівля. Для цього вам достатньо зареєструватись на обраній платформі та виявити, як торгувати на біржі, ознайомившись з основним функціоналом. Якщо ви – початківець, то зверніть увагу на демо-рахунки, розширену аналітику.

Як почати торгувати криптовалютою на споті: основні інструменти

Спотова торгівля передбачає стандартну роботу з торговими парами, які ви можете купувати як за фіат, так і за інші цифрові монети. Працювати з ними ви можете, використовуючи наступні торгові інструменти:

  • Лімітні ордери. Вони дозволяють встановити певну ціну, за якою ви бажаєте купити або продати криптовалюту. Ці ордери виконуються, коли вартість досягає заданого рівня. Класичні курси з трейдингу криптовалют передбачають ознайомлення з цим інструментом.
  • Ринкові ордери. Вони допоможуть купити або продати крипту за поточною ринковою ціною. Ці ордери виконуються негайно за поточними цінами, доступними на ринку. Така торгівля криптовалютою дає змогу заробляти на цінових коливаннях в короткі терміни.
  • Стоп-лосс ордери. Використовуються для обмеження збитків. Ви можете встановити ціну, при досягненні якої ордер буде автоматично виконаний для мінімізації втрат.
  • Тейк-профіт ордери. Вони дозволяють визначити курс, при досягненні якого ваше замовлення буде автоматично закрито з прибутком. Це дозволяє вам зафіксувати прибуток, коли ринок досягає заданого рівня.

Інші підходи до криптотрейдингу

Деякі криптовалютні біржі дають можливість спробувати маржинальну торгівлю, де ви можете торгувати з позики. Такий підхід дозволяє вам використовувати позичені кошти для збільшення свого потенційного прибутку, але також збільшуються ризики втрати. Тому важливо бути обережним та розуміти принципи маржинальної торгівлі. Книги з трейдингу криптовалют рекомендують торгувати з позикою після того, як ви будете мати більше практики. Більшість популярних торгових платформ (WhiteBIT, Binance) дають можливість використовувати кредитне плече.

Зверніть увагу на те, що під час торгівлі криптовалютою важливо проводити аналіз ринку. Це включає технічний, фундаментальний аналіз та врахування новин та подій, що можуть вплинути на ціни. Навчання трейдингу криптовалют, яке ґрунтується на аналізі ринку, допомагає зрозуміти потенційні тренди, ризики та можливості для прийняття подальших рішень.

Додатково ви також можете використовувати торговельні боти, які є автоматизованими програмами, що виконують торгові операції за заданими параметрами та стратегіями. Під час навчання криптотрейдингу вони можуть виявляти та виконувати угоди на основі певних сигналів або алгоритмів. Торговельні боти допомагають автоматизувати процес торгівлі та моментально реагувати на зміни ринку.

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0