Безпечне водіння: як знизити ризик ДТП у Львові

23.02.2022
Безпечне водіння: як знизити ризик ДТП у Львові

Безпечне водіння: як знизити ризик ДТП у Львові

Як обережний водій, ви можете уникнути аварій та допомогти знизити ризик за кермом. Деякі водії агресивно прискорюються, інші йдуть в іншу смугу. Водії можуть їхати надто близько, здійснювати різкі повороти, або взагалі вести авто у нетверезому стані. Неуважне або розсіяне керування стає все більш серйозною проблемою, оскільки люди ведуть авто розмовляючи по телефону, відправляючи текстові повідомлення або приймаючи їжу.

Ви не можете контролювати дії інших водіїв. Але оновлення навичок безпечного водіння може допомогти вам уникнути небезпек, пов'язаних з поганим керуванням інших людей. Насамперед подбайте про свою фінансову безпеку, оформивши страховку авто у Львові на Файненс юа.

Навички безпечного водіння

Декілька порад, які допоможуть вам зберегти контроль:

  1. Залишайся сфокусованим. Зосередженість на керуванні має вирішальне значення для безпечного водіння. Відволікаючі фактори, такі як розмова по телефону або прийом їжі, заважають водієві бачити потенційні проблеми та правильно реагувати на них. Усі водії мають нагадувати собі, що треба зберігати концентрацію.
  2. Будьте пильні. Очевидно, що алкоголь або наркотики (включаючи ліки, що відпускаються за рецептом і без рецепта) впливають на час реакції та судження водія. Водіння у сонному стані має той самий ефект і є однією з основних причин аварій. Отже, відпочиньте перед поїздкою.
  3. Стережіться підозрілих водіїв. Наприклад, якщо автомобіль мчить повз вас по шосе, але між автомобілем і вантажівкою, що повільно рухається по тій же смузі, не так багато місця, цілком ймовірно, що водій спробує виїхати на вашу смугу прямо перед вами. Передбачаючи дії іншого водія та вносячи відповідні корективи, ви знижуєте ризик.

У всіх дорожніх ситуаціях найкращий спосіб уникнути потенційних небезпек — розташувати свій автомобіль там, де ви маєте найкращі шанси побачити і бути побаченим. Наявність альтернативного шляху пересування також має значення, тому завжди залишайте собі місце, куди можна перемістити свій автомобіль, якщо ваш безпосередній шлях раптово заблокований.

Щоб захистити себе та інших водіїв, рекомендується оформляти повне покриття ОСАГО+КАСКО на https://finance.ua/insurance/osago/in-lviv/.

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0