• Головна
  • Блог
  • Бізнес з Китаєм: топ-6 помилок, які роблять усі новачки

Бізнес з Китаєм: топ-6 помилок, які роблять усі новачки

29.10.2022
Бізнес з Китаєм: топ-6 помилок, які роблять усі новачки

Бізнес з Китаєм: топ-6 помилок, які роблять усі новачки

Бізнес із Китаєм – складний, але цікавий. А головне – прибутковий, якщо мати досвід та обійти помилки, яких припускається практично кожен новачок. Запевняємо – помилки роблять 90% підприємців, які починають будувати бізнес із Піднебесної.

Якщо ви тільки думаєте купувати товари в Китаї, то ми маємо поради, як зробити це успішно. Погодьтеся, краще вчитися на чужих помилках.

Помилка 1. Купувати товар, який вам подобається, а не покупцям

Мабуть, це одна з найпоширеніших помилок. Підприємцю сподобався китайський товар, і він хоче привезти його до України. При цьому він не визначив попит, не вивчив ринок і конкурентів. Зазвичай такий товар потім довго лежить на складі і в гаражі, або ж продається дешевше, ніж закуповувався.

Перед закупівлею вивчіть ринок, з'ясуйте запит, перегляньте конкурентів. І лише після цього замовляйте товар.

Помилка 2. Закуповувати лише новинки

Усі підприємці-початківці роблять ставку на новий і популярний товар. Наприклад, унікальні 3D-ручки чи pop it. Новинка, безумовно, приваблює, але вона не може забезпечити стабільний прибуток. Такий товар має становити не більше 10% загальної партії.

Досвідчені підприємці вже не підсвідомо відчувають, чи буде товар цікавий покупцю. Якщо ви новачок і не розвинули цієї чуйки, то замовляйте мінімальними партіями, щоб промацати ґрунт. Коли все піде чудово – замовте більше.

Помилка 3. Не знаєте де продавати товар

Багато новачків думають, що головне – привезти товар із Китаю. Насправді його можна закупити, доставити, а от можливості продати не буде. У вас має бути налагоджений канал збуту.

Помилка 4. Вибирати для роботи лише фабрику

Новачку не завжди буде вигідно замовляти товар на фабриці. Вони готові працювати лише з оптовими партіями. Зазвичай від 500-1000 штук. Якщо до цього ви не працювали з Китаєм, можна спробувати співпрацювати з торговою компанією, яка є посередником. У неї можна замовити від 50-100 штук товару для проби.

Важливо розуміти, працювати безпосередньо із фабриками вигідно. Але не в тому випадку, якщо ви готові вкласти у бізнес лише 500 доларів. Зазначимо, що ми зустрічали випадки, коли посередники пропонували вигіднішу ціну за товар, ніж фабрики.

Помилка 5. Думати лише одним замовленням

Успішний бізнес із Китаєм – це системна співпраця. Зробити одне замовлення та отримати прибуток – реально, але є ризики. Можна доставити в Україну 50 калькуляторів і зрозуміти, що доставка вийшла дорожчою за товар. Або ціна у конкурентів нижча, ніж ви зібралися продавати.

Помилка 6. Вибирати найшвидший спосіб доставки

Сьогодні час грає за підприємця. Усі хочуть отримати товар, якнайшвидше, тому розглядають авіадоставку. Це найшвидший вид доставки, але при цьому найдорожчий. Везти невелику партію товару літаком для новачка невигідно. Найкраще вибрати доставку морем. Прийде почекати замовлення 55-60 днів, але вийде добре заощадити. Також морем можна доставити збірний вантаж. Коли товари від різних замовників везуть до одного контейнера. Це ідеальний варіант, щоб скоротити витрати на доставку, тому що оплачується лише місце вантажу у контейнері.

Компанія M3Cargo з 2010 року працює з Китаєм та доставляє китайські товари підприємцям. У нас: досвід, компетенції та розуміння основ співпраці з Піднебесною.

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0