• Головна
  • Блог
  • iPhone Neverlock, iPhone Refurbished і інші незрозумілі слова. Що вони означають?

iPhone Neverlock, iPhone Refurbished і інші незрозумілі слова. Що вони означають?

22.03.2016

Бажання стати власником заповітного iPhone, найчастіше, після покупки призводить до розчарування. Адже при виборі айфона потрібно володіти певними знаннями, щоб не бути обдуреним як в своїх очікуваннях, так і в прямому сенсі. А це дуже ймовірно, якщо Ви шукаєте, де можна купити iPhone дешевше.

Є дуже швидка порада — якщо питання вартості для Вас не найактуальніший, то купуйте iPhone Never Lock без примітки Refurbished. Це буде самий чесний і чистий варіант.

Якщо ж хочете заощадити, то потрібно прочитати далі. Ми зібрали найбільш популярні питання і знайшли відповіді на них, так як хочемо, щоб користувачі bazar.ua завжди були у виграші.

Заблокований, розблокований, ніколи не блокований

Never Lock (неверлок) в описі iPhone означає, що телефон від Епл буде працювати з усіма картками мобільного зв'язку України та інших країн. Тобто, Айфон не заблокований, він запрацює одразу ж після покупки. Просто вставляєте картку і користуєтесь як звичайним телефоном.

А що тут дивного? Адже всі телефони працюють так само. Так! Але, тільки не Айфон:)

Дуже багато айфонів привозять в Україну з США. Там більшість людей купують їх з підключенням до конкретного оператора зв'язку, який для залучення абонентів сам доплачує істотну частину вартості айфона. Тобто, можна купити телефон за 10-30% від його вартості в Apple Store, але при цьому можна буде користуватися послугами тільки одного конкретного оператора (зазвичай 2 роки). Телефон дістається так дешево, якщо укласти довгостроковий контракт. При розриві контракту потрібно виплатити повну вартість телефону. Такі умови контракту з оператором.

Для того, щоб обмежити себе від втрати грошей, оператор, від імені якого продається телефон, блокує його так, що телефон працює тільки в його мережі. По-англійськи це звучить як: «Locked cell phone». Коли такий контрактний Айфон доставляють з США в Україну, без перепрошивки він працювати не буде, так як він залоченний (заблокований) під конкретного американського оператора.

Soft unlock (софтанлок) — термін для позначення телефонів, які програмно зламали (розблокували, розлочили). Такі телефони зламуються за допомогою спеціальних програмних рішень для роботи з українськими операторами. Такі хакнуті iPhone називають soft unlock (софтанлок), а сам злом називають розлочкою. Основний мінус таких iPhone полягає в тому, що при оновленні прошивки в iTunes злом необхідно проводити повторно. Але злому на оновлену прошивку може не бути (він виходить не відразу після виходу прошивки). І тоді ваш прекрасний iPhone на час стане найдорожчим в світі плеєром. Злом може не виходити тижнями, і весь цей час ви будете без свого улюбленця.

Важливість прошивки досить спірна, адже найчастіше вона виходить, щоб, в першу чергу, захистити iPhone від злому і лише частково для того що б поліпшити його роботу. Хоча часто буває, що оновитися дуже бажано для розширення функціональних можливостей і усунення несправності пристрою. Важливо відзначити найпопулярнішу проблему з iPhone Soft unlock — випадкове оновлення. При виході нової прошивки айфон пропонує своєму власникові в iTunes її оновити, що часто «випадково» і відбувається.

iPhone Never lock дозволяє легко оновлювати прошивку на нову без жодних переживань за подальшу працездатність пристрою.

З установкою додатків все трошки складніше. Справа в тому, що ніхто не знає наскільки правильно будуть працювати і чи будуть працювати взагалі ті чи інші додатки на зламаному телефоні. Причина цього дуже проста — злом це піратська дія, яка впливає на роботу операційної системи iPhone. Прикладів некоректної роботи телефонів софтанлок дуже багато.

Висновок простий. Якщо Ви не використовуєте всі можливості iPhone і хочете заощадити гроші — купуйте Soft unlock. Якщо Вам потрібен безпроблемний телефон, в якому все ідеально працює — вибирайте Never lock. З огляду на, що різниця у вартості коливається в районі 100 $ (приблизно 10% від вартості телефону) вибір більшості падає саме на iPhone Never lock.

Іноді Айфони також ділять на такі види як «європеєць» і «американець». Яка ж між ними різниця?

Поняття «американець» зазвичай асоціюють з софтанлоками, а «європеєць» — з неверлоками.

Хоча і в Європі є залочені під конкретного оператора телефони. Тобто їх цілком можна було б називати «американцями». Заплутатися є де. Тому важливою характеристикою iPhone є можливість його роботи з усіма операторами без програмного втручання (Never lock). Всі інші відмінності зводяться до вилки перехідника на розетку, якою комплектується телефон. У американця вона американська, у європейця — все залежить від місця розташування. Так, скажімо у грецьких і французьких айфонів вилки розеток ідентичні українським. Самі апарати на 100% ідентичні, зроблені на одному і тому ж заводі.

Висновок: не варто витрачати час на пошуки айфона з тією чи іншою країною походження, вони всі однакові, а перехідники на українську розетку коштують копійки. Головне визначитися Вам потрібен Soft unlock або Never lock. Нижче наведено список таких моделей iPhone виходячи з їх партійного номера (його можна подивитися на задній стороні упаковки iPhone):

Locked (телефони, заблоковані під оператора)

Germany — T-Mobile
MC603DN / A — 16GB Black
MC605DN / A — 32GB Black
Japan — Softbank
MC603J / A — 16GB Black
MC605J / A — 32GB Black
Spain — Movistar, Orange, Vodafone
MC603Y / A — 16GB Black
MC605Y / A — 32GB Black
United States — AT & T
MC608LL / A — 16GB Black
MC610LL / A — 32GB Black
MC318LL / A — 16GB Black
MC319LL / A — 32GB Black
Never lock (телефони, що працюють з будь-яким оператором)
Australia
MC603X / A — 16GB Black
MC605X / A — 32GB Black
Canada
MC603C / A — 16GB Black
MC605C / A — 32GB Black
France
MC603FB / A — 16GB Black
MC605FB / A — 32GB Black
Hong Kong
MC605ZP / A — 32GB Black
MC603ZP / A — 16GB Black
Italy
MC603IP / A — 16GB Black
MC605IP / A — 32GB Black
New Zealand
MC603X / A — 16GB Black
MC605X / A — 32GB Black
Singapore
MC603ZA / A — 16GB Black
MC605ZA / A — 32GB Black
Sweden
MC603KS / A — 16GB Black
MC605KS / A — 32GB Black
United Kingdom
MC603B / A — 16GB Black
MC605B / A — 32GB Black


Як швидко і надійно перевірити заблокований телефон чи ні?

1. Вставте сім карту в слот, він повинен бути порожнім, без додаткових мікросхем (чипів) — дивіться картинки внизу цієї статті. Якщо телефон ловить мережу, знаходить оператора — можете розслабитися, в 99% випадків у вас руках справжній Neverlock.

2. Невелика додаткова перевірка. Наберіть * 111 #, якщо перевіряє рахунок — у вас 100% неверлок. Якщо замість інформації про рахунок починає дзвонити (на будь-які номери з # в кінці) — перед вами недобросовісний барига. Краще поверніть йому телефон і знайдіть іншого продавця, чесного.


iPhone Refurbished. Чи варто їх купувати?

У переліку айфонів, які пропонують українські інтернет-магазини, все частіше можна зустріти термін iPhone Refurbished. Ті хто роблять покупки в інтернет-магазинах США і раніше стикалися з терміном Refurbished (рефьюрбішд, рефурбішед — в перекладі з англійської відновлений, оновлений), який зазвичай застосовується до різноманітної електроніки, що продається зі значним дисконтом, і позначає стан товару.

Наших співвітчизників, які звикли до того, що пропонований товар може бути або новим або таким, що був у використанні (вживаним) це часто збиває з пантелику. Давайте розберемося, що означає термін Refurbished.

Покупці, зазвичай повертають в магазин куплену електроніку з кількох причин:

— Вони змінили своє рішення про покупку, тому що товар не виправдав їхніх сподівань (наприклад, у відеокамери відсутній необхідний роз'єм, стільниковий телефон має занадто складний інтерфейс або LCD — панель після тижня роботи раптом перестала подобатися);

— Виявилося, що куплений товар має робочий або косметичний дефект, який підлягає усуненню і виробник оголошує акцію з безкоштовної заміни товару (в США гарантійна політика не зовсім така, до якої ми звикли:).

Також може бути ситуація, коли ще не проданий товар відкликається виробником у рітейлера (роздрібного продавця) або прямо з виробничого складу. Наприклад, якщо:

— Виявлено дефект тієї чи іншої партії товару. Він буде усунутий виробнком.

— Товар, що називається «залежався» і застарів, він відкликається виробником для модернізації.

— Інколи для того, щоб здешевити товар і зробити його більш привабливим для покупців вносяться зміни в комплектацію: наприклад на ноутбуці може бути видалено програмне забезпечення або зменшений об'єм оперативної пам'яті, у відеокамери з комплекту вилучено шкіряний чохол і додаткова батарея і т.п.

Незалежно від того, коли повернули куплений товар: на наступний день або через два тижні або ж даний товар взагалі не був проданий, а був модернізований виробником — він не використовується для подальшого продажу з характеристикою «новий». До нього застосовується термін «Refurbished», також часто використовуються терміни «Reconditioned», що можна перекласти, як «оновлений», «відремонтований», «вдосконалений». Іноді використовуються інші терміни, наприклад: «Remanufactured», «Renew Program» і «Factory-Serviced».

Також при повторному продажі, зазвичай присутнє уточнення, хто саме вніс зміни в продукт:

— «Refurbished by Manufacturer» або «Factory Refurbished» — це означає, що всі маніпуляції з товаром відбувалися виключно виробником. Такі товари зазвичай користуються більш високим попитом.

— «Seller refurbished» — товаром займався продавець і тут все залежить від його репутації, якщо це популярний інтернет-магазин або продавець на аукціоні eBay зі значним рейтингом, то переживати нема чого.

Іноді також можуть бути присутніми наступні уточнюючі визначення:

— «Opened Box» («відкрита коробка») — застосовується до товару, який придбали, розкрили фабричну упаковку, але не використали. Отже такий товар виглядає аналогічно новому.

— «Customer Returns» («повернутий покупцем») означає товар, який був придбаний, якийсь час використовувався і може мати незначні сліди експлуатації.

Яке ж якість товарів, що продаються в стані «Refurbished»?

Після усунення можливих дефектів і якщо необхідно санітарної обробки товар знову упаковується або в оригінальну упаковку виробника або ж уповноважена виробником компанія упаковує товар в неоригінальну, але від цього не менш якісну тару.

Все це означає, що придбаний Вами товар буде, як новий або практично, як новий. Але в будь-якому випадку товари продаються з характеристикою «Refurbished», яка не має нічого спільного з «вживаними» товарами («Used»).

Зазвичай товари з приставкою «Refurbished» продаються із зазначенням цієї характеристики в заголовку, поряд з новими товарами.

Попит на них досить великий так, як вони продаються з великою знижкою і фактично надають можливість дешево купити новий товар.

Яка різниця між товарами що продаються під термінами «Refurbished», «Reconditioned», «Factory-Serviced».

Різні рітейлери (роздрібні продавці) використовують різну термінологію в цьому питанні, згідно зі своїми внутрішніми правилами. Однак, незважаючи на різницю в термінах, всі ці товари відповідають усім тим особливостям, які ми описали вище.

Якщо я придбаю товар з характеристикою «Refurbished» він прийде в оригінальній упаковці?

Відповідно до законів США (де використовується термін «Refurbished») ці товари повинні бути перед продажем обов'язково упаковані, однак упаковка може бути не оригінальною (але від цього не менш якісною).

Обов'язково повністю читайте опис придбаних товарів, так, як комплектація товарів з позначкою «Refurbished» іноді може відрізнятися від стандартної.

Чи варто купувати товари «Refurbished»?

Ці товари безумовно відповідають всім стандартам якості, що пред'являються їх виробниками. Кожен з цих товарів ретельно перевірений, як мінімум двічі, перед тим, як бути виставленим на повторний продаж. Ціна за якою продаються такі товари набагато нижче звичайної стандартної роздрібної ціни на них.

На думку багатьох американців товари «Refurbished» навіть якісніше, ніж нові, тому що було перевірено понад ретельно. У будь-якому випадку ймовірність поломки такого товару не вище ніж у нового.

Ну що, розібралися? Тепер залишилося вибрати і купити айфон.

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0