Як підготуватися до відеоінтерв'ю?

10.11.2021
Як підготуватися до відеоінтерв'ю?

Як підготуватися до відеоінтерв'ю?

Сьогодні все більше роботодавців обирають проведення співбесіди за допомогою програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку. Це тому, що це, як правило, зручніше для віддалених посад, які пропонуються на сайтах з працевлаштування, зокрема на Jooble або первинних відбіркових співбесід. Оскільки цей тип співбесіди дещо відрізняється від традиційної особистої співбесіди, важливо враховувати кілька факторів цього формату. У цій статті ми ділимося порадами про підготовку до співбесіди Zoom call.

1. Використовуйте кнопку вимкнення звуку

Zoom має функцію, за допомогою якої ви можете вимкнути звук. Це відмінна функція, яку можна використовувати, коли інтерв'юер говорить довго. При використанні кнопки вимкнення звуку вони нічого не чують із вашого боку. Це корисно, коли у вашому будинку чути гучні звуки, наприклад гавкіт собак або гра дітей. Збереження звуку під час розмови допоможе інтерв'юеру зосередитись на тому, що він хоче вам сказати.

2. Дивіться в камеру, поки звертаєтесь до співрозмовника

Під час особистої співбесіди підтримка зорового контакту з інтерв'юером є ознакою впевненості та поваги. Відеочат робить це трохи інакше, тому що, якби ви подивилися їм у вічі на своєму екрані, це могло б виглядати не так з їхнього боку. Натомість дивіться в камеру, коли кажете. Це створює ілюзію, що ви дивитеся на них, а не на себе чи екран.

3. Заберіть непотрібні речі з кадру

Під час налаштування комп'ютера виберіть охайне та вільне місце. Переконайтеся, що ваше тло не надто завантажене, а містить тільки елементи, що виглядають професійно.

4. Знайдіть добре освітлену кімнату

Ваш інтерв'юер повинен бачити вашу мову тіла та вирази обличчя під час інтерв'ю Zoom. Вибирайте кімнату з гарним освітленням, щоб вони могли легко побачити. Розташування місця для інтерв'ю навпроти вікна, що пропускає багато природного світла, — чудовий спосіб зробити себе помітнішим.

5. Виберіть тихе місце

Таким чином, ваш інтерв'юер зможе повністю зосередити свою увагу на тому, що ви хочете сказати. Кімната, де можна зачинити двері, — ідеальне місце для інтерв'ю. Обмежте інші шуми, закривши вікна та вимкнувши музику або телевізор.

6. Вимкнути повідомлення

Поряд з вимкненням телефону, ви також повинні вимкнути всі повідомлення на вашому комп'ютері. Закрийте всі соціальні мережі та все інше, що може відволікти вас. Встановіть зустріч Zoom у повноекранний режим, щоб інтерв'юер був єдиним, що ви могли бачити.

7. Знайдіть хороше інтернет-з'єднання

Перед співбесідою в Zoom переконайтеся, що ви маєте гарне інтернет-з'єднання. Перевірте свій зв'язок там, де ви плануєте сидіти під час співбесіди. Якщо ви можете транслювати відео або масштабувати з іншими людьми, то швидше за все під час співбесіди у вас буде міцний зв'язок.

Головне, залишайтеся спокійними та професійними, і у вас обов'язково все вийде!

google.com, pub-2964582733874324, DIRECT, f08c47fec0942fa0